BESTELLEN
Onze visie op schoolfotografie

Schoolfoto's in corona tijd

Corona heeft de wereld verandert. Wij realiseren ons dat het maken van schoolfoto's bij ouders en leerkrachten zorgen kan geven. Hieronder de maatregelen die wij nemen om toch veilig en verantwoord te kunnen fotograferen.

Het fotograferen

Het maken van schoolfoto's kan soms anders moeten dan voorheen. Het houden van 1,5 meter afstand en goede ventilatie zijn daarbij belangrijk. Voor het maken van de foto's is 1,5 meter afstand altijd al een minimale afstand geweest. Om te zorgen dat de kinderen veilig de studiowagen in en uit kunnen stappen hebben we een afscherming geplaatst. De deur bleef al open voor corona en dus dit zorgt voor voldoende ventilatie. Onze fotografen hoeven voor het fotograferen met de studiowagen het schoolgebouw niet in.


Het is ook mogelijk om een studio in de school te gebruiken. Daarvoor is wel een ruimte in de school nodig maar zo kan er wel nog meer afstand gehouden worden.

Studiowagen.   Alternatief voor de studiowagen.

De 1,5 meter groepsfoto

Een klassieke groepsfoto zal door de maatregelen niet altijd mogelijk zijn. Afhankelijk van de maatregelen van de overheid maar ook van jullie eigen maatregelen en protocollen kijken we graag wat er wel kan.

Er zijn diverse leuke alternatieven mogelijk, bijvoorbeeld zoals weergegeven of een klassenkaart met het schoolgebouw op de achtergrond. Misschien hebben jullie zelf ook een leuk idee? Zo is er toch altijd een foto mogelijk waarbij alle kinderen en de leerkrachten samen op staan. Voor deze alternatieven hoeven wij alleen individuele foto's te maken.

Daar waar het wel kan maken wij natuurlijk nog graag de klassieke groepsfoto!

Alternatief voor de groepsfoto

Planning van de fotografiedag

Het ontzorgen van de school is altijd al ons uitgangspunt geweest en dat komt nu goed van pas. Een goede planning zorgt voor rust en overzicht op school en voorkomt dat kinderen uit verschillende klassen onnodig door elkaar gaan lopen. Zo is het voor onze fotograaf én ook voor de leerkrachten makkelijker om afstand te houden.
Om grote groepen wachtende mensen te voorkomen adviseren wij om geen broertjes en zusjes foto's te doen buiten schooltijd. Tijdens schooltijd met een goede planning is het wel mogelijk.


Herinnering

De schoolfoto blijft een belangrijke herinnering aan de schooltijd. Leuk voor nu maar vooral ook leuk voor later. Veel ouders bewaren de schoolfoto's in een album of schoolfotoboek, het zou jammer zijn als er een schooljaar moet ontbreken. Wij kijken graag samen met jullie naar wat er wel kan op een veilige en verantwoorde manier.


Tot slot

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Fotografen met klachten blijven thuis. Onze fotografen wasssen regelmatig hun handen en hebben mondkapjes en handschoenen beschikbaar mocht dit gewenst zijn. Studiowagens en mobiele studio's worden regelmatig schoon gemaakt. Wij houden de berichtgeving in de gaten en zullen telkens aan de hand van de dan geldende maatregelen en adviezen kijken wat mogelijk is.

Heb je nog vragen of wil je meer weten neem dan even contact met ons op.