BESTELLEN
De achtergronden van Schoolfotoclub.

Kies je achtergrond

Nieuw! Vanaf maart 2024 fotograferen wij standaard met een witte achtergrond maar kunnen de ouders/verzorgers in het bestelproces zelf een andere achtergrond kiezen. Zo kan iedereen zijn favoriete achtergrond kiezen voor de schoolfoto's. De originele foto met witte achtergrond is natuurlijk ook gewoon nog te bestellen. We hebben de beschikbare achtergronden voorlopig beperkt tot wat we eerst hadden als fysieke achtergronden maar gaan dit binnenkort uitbreiden.

Achtergrond 1: Blauw gewolkt

Tegenwoordig minder gebruikt maar deze achtergrond was lange tijd de meest gebruikte schoolfoto achtergrond. Het zachte blauw combineert goed bij alle huidtinten en kleding.

Blauw gewolkte achtergrond portret
Blauw gewolkte achtergrond halfportret

Achtergrond 2: Wit egaal

De standaard, in de meeste gevallen is de foto gemaakt met een witte achtergrond. Modern en tijdloos. Combineert goed bij alle huidtinten en vrijwel alle kleding.

Wit egale schoolfoto achtergrond
Wit egale schoolfoto achtergrond
Wit egale schoolfoto achtergrond

Achtergrond 3: Schaduw patroon

Een hele mooie en ook neutrale achtergrond, door het schaduwpatroon lijkt het alsof er licht door een raam op de achtergrond schijnt.

Schaduw patroon schoolfoto achtergrond portret
Schaduw patroon schoolfoto achtergrond halfportret
Schaduw patroon schoolfoto achtergrond volportret

Achtergrond 4: Oude Franse muur

Deze muur liepen we letterlijk tegenaan in een klein dorpje in Frankrijk. Dus toen hebben we er maar een foto van gemaakt. Blijkt een hele mooie achtergrond te zijn.

Achtergrond Franse muur portret
Achtergrond Franse muur

Achtergrond 5: Planken

Lange tijd zeer populair, een lichtgrijze achtergrond met planken patroon. Deze neutrale achtergrond combineert goed met vrijwel alle kleding.

Planken schoolfoto achtergrond portret
Planken schoolfoto achtergrond

Achtergrond 6: Boekenkast

Een kleurrijke achtergrond met een (out of focus) boekenkast op de achtergrond. Vooral in het basisonderwijs een leuk alternatief voor wie eens wat anders wil dan de standaard witte achtergrond.

Boekenkast achtergrond portret
Boekenkast achtergrond

Achtergrond 7: Graffiti

Gewaagde kleurrijke achtergrond met graffiti. Passend bij kinderen. Combineert het best met egale niet al te kleurrijke kleding.

Graffiti achtergrond portret
Graffiti achtergrond

Achtergrond 8: Donker beton met graffiti

Donkere betonnen muur buiten met vage graffiti strepen. Deze achtergrond combineert goed met alle kleding kleuren.

Achtergrond donker beton portret
Achtergrond donker beton portret

Achtergrond 9: Zwart egaal

Niet direct de eerste achtergrond waar je aan denkt bij schoolfotografie maar wij vinden deze toch te mooi om niet aan te bieden. Voor wie echt eens een ander soort schoolfoto zoekt. Qua kleding is kleurrijk altijd goed, maar zwarte kleding kan ook een mooi effect geven (meer nadruk op gezicht).

Zwart egale schoolfoto achtergrond portret
Zwart egale schoolfoto achtergrond

Achtergrond 10: Blauw egaal

Blauw wordt niet voor niets vaak gebruikt in fotografie. Blauw combineert goed met alle huidtinten. Blauwe kleding kan ook maar meestal is meer contrast met de achtergrond mooier.

Blauw egale schoolfoto achtergrond portret
Blauw egale schoolfoto achtergrond halfportret

Achtergrond 11: Grijs egaal

Egaal grijs is neutraal en combineert goed met huidtinten. Het is net even anders dan standaard wit. Licht grijze kleding kan ook mooi zijn, maar meestal is meer contrast mooier (dus afwijkend van de achtergrond).

Grijs egale schoolfoto achtergrond portret
Grijs egale schoolfoto achtergrond halfportret

Achtergrond 12: Structuur muur

Achtergrond met een daarop een grove stuctuur stucwerk. Deze achtergrond is neutraal maar toch anders. Deze achtergrond combineert prima met alle kleding.

Achtergrond met structuur portret
Achtergrond met structuur halfportret
Desgewenst ontvangt u aankondigingskaartjes en bieden wij u hulp met het maken van een fotografie schema.

Kleding tips?

Omdat het nu mogelijk is om zelf de achtergrond te wijzigen is de kleur van de kleding niet heel belangrijk meer. Je kunt zelf een achtergrond kiezen die bij je kind en bij je interieur past. Ook witte kleding is mogelijk maar als we toch een kleine tip mogen geven: beter geen pluizige witte kleding, dan kan onze software problemen krijgen om de achtergrond van de kleding te onderscheiden.

Wat kun je beter niet doen?

Fluoriserende kleding is meestal geen goed idee, dit kan soms het flitslicht beinvloeden en een onnatuurlijke kleur over de foto leggen. Bij voorkeur ook geen kleren met veel dicht op elkaar liggende streepjes of patronen gebruiken, in uitzonderlijke gevallen kan dan het moiré-effect optreden waardoor het er vreemd uitziet.

En het allerbelangrijkste?

Zorg dat je kind kleren aanheeft waarin hij of zij zich lekker voelt. Dat zie je terug in de foto!
Het is prettig als er hulp ouders aanwezig zijn om de groepen te halen en misschien even de haren te kammen

Als je haar maar goed zit!

Wij vragen de school meestal of er 1 of 2 ouders willen helpen. Zij gaan dan de groepen halen en kunnen misschien ook even kijken of de haren nog goed zitten en of de monden en neuzen schoon zijn.

Vind je kind het spannend?

Voor kleinere kinderen is op de foto gaan soms best een beetje spannend. Vaak helpt het als je ze van te voren verteld wat ze kunnen verwachten. Houd het vooral luchtig en vrolijk, de spanning bij kleine kinderen komt soms ook een beetje van de ouders af. Vinden ze het nog steeds heel spannend? Vraag de juf of meester of ze een beetje kunnen helpen om je kind gerust te stellen.

Wanneer kan ik het resultaat verwachten?

Wij streven er naar om de kaartjes met fotocode binnen 2 weken na de laatste opnamedag op school afgeleverd te hebben. Soms duurt het dan op school nog een paar dagen voordat de kaartjes uitgedeeld worden. Met het kaartje kun je via deze website de foto's bekijken. Elke fotocode kan maximaal 3 individuele foto's en 1 groepsfoto bevatten. Broertjes-zusjes foto's krijgen een aparte fotocode, deze worden niet altijd gelijktijdig uitgedeeld door de school.